SEND Předplatné - váš dodavatel předplatného
Vyberte si časopis >

Receptář

Časopis plný tipů a nápadů. ... více

Typy předplatného

Roční
329.00 Kč
Prodloužit předplatné Objednat předplatné Darovat předplatné

Časopis Receptář je plný tipů a nápadů z nejrůznějších oblastí zájmu, které mohou pomoci vyřešit každodenní problémy! Tento měsíčník je nejstarší a nejprodávanější český hobby magazín. Je jakýmsi fórem kutilů a zahrádkářů, na němž si jeho čtenáři vzájemně vyměňují rady, inspirace a nápady z oblasti zahrádkářství, kutilství v dílně a v domácnosti, vaření, zdraví či chovatelství. Pomáhají jim v tom poradenské rubriky renomovaných odborníků z výše uvedených oblastí i odborné články. Receptář také informuje čtenáře o novinkách v pracovních postupech, materiálech a výrobcích.

                                                RECEPTÁŘ 11/2014

Dárek za předplatné: Luxusní vánoční souprava v hodnotě 999 Kč.Kruhová vánoční dekorace zakryje stojan stromku a vytvoří pod ním hebký koberec pro uložení dárků.Vánoční ubrus ve stejném vzoru promění jídelní stůl nebo konferenční stolek v elegantní sváteční tabuli.

Perutýni, čtverzubci, pirani, muréna, rejnok trnucha, koráli, sasanky, mlži, kajman či papoušci žijí v Botanické zahradě v Liberci. Tak zajímavé a přírodě blízké prostředí mají rostliny ve skleníkových pavilonech.  Listopadový Receptář zve do jedinečné Oázy rostlin z celého světa.  

Podzimní přírodniny lákají ke tvoření. Chce to nápad, pak stačí chvilka a na svět přišupačí ježek z modřínových šišek nebo očepičkovaní dubínci ze žaludů. Potěšte se inspirací listopadové rubriky Pro šikovné ruce.

Vinaři prožili napínavou sezonu: sucho v předjaří, brzké rašení, housenky na pupenech, deště koncem léta, řádění plísně šedé. Přesto mladá vína výrazně voní a svěže chutnají. Víc v článku Mimořádný rok, bohužel.


Obsah

  • Editorial
Osobnosti

  • "Stal se ze mě fotr," říká v rozhovoru pro Receptář herec Martin Kraus  

Zahrada

  • Botanická zahrada v Liberci: oáza rostlin z celého světa 
  • Mrazuvzdorné kaktusy  
  • Listopadové zahradničení Ludmily Duškové 
  • Nové odrůdy zeleniny aneb na co se můžeme těšit v sezoně 2015 
  • Okrasná kapusta: neobvyklé květy podzimu 
  • Břečťan budiž pochválen 
  • Když se řekne citrus; o pěstování citroníku a jiných rostlin z rodu Citrus   
  • Nenáročné a krásné sloupovité jabloně   
  • Jak si poradit s podzimními jablky 
  • Zazimování balkonových rostlin 
  • Zima pod hladinou jezírka  
  • Kany čili dosny: Krásky nemají rády zimu 
  • Nejkrásnější zahrada podle Receptáře; tip z veletržní soutěže Zahrady Čech  
  • Prostřeno pro nebeské hosty: krmítka
Poradna Jana Kopřivy
  • Skvrnitost listů 
  • Jak předcházet větvení mrkví 
  • Co jsou duběnky
Světem rostlin s Václavem Větvičkou
  • Krása ořechů  
  • Čertovo kopejtko 
  • Fejeton: Na Vysokou
Odpovědna
  • Strupovitost hrušně, odpovídá Josef Gall 
  • Gazánie ze semen, radí Vlastimil Šindelář
Vinařství
  • Mimořádný rok, bohužel
Meteorologie

  • Počasí a kouzlo okamžiku: Magická místa v Novohradských horách

Atlas pokojových rostlin
  • Hořepník pomezní, hořkolist, modrá Líza 
  • Chryzantémy, listopadky 
  • Kalátea, kalathea 
  • Kávovník arabský 
  • Lilek višňový 
  • Záchrana usychající rostliny
Houbaření

  • V houbařské rezervaci, další z rozhovorů s osobnostmi české mykologie, tentokrát s Pavlem Špinarem
Objektivem čtenářů

  • Úroda
Domov

  • Čím svítit 

Dobrou chuť

Škola vaření Olgy Štěpničkové

Med ve slané kuchyni
  • Medová grilovací směs 
  • Vepřová pečeně plněná medovými švestkami 
  • Medová kuřecí minutka 
  • Grilované vepřové kotlety s brusinkami 
  • Mrkev s medovou polevou 
  • Ořechovomedová rýže
  • Medové žemličky 
  • Voňavý medový koláč 
  • Mražené banány s ořechy 
  • Hrušky v medu 
  • Rychlý medový chlebíček, koláč, věnec, hřbet
  • Medové těstoviny 
  • Medový závin

Konzervace ovoce a zeleniny medem
  • Kompoty 
  • Mrkvový džem s medem

Čtenářské recepty: rýže
  • Rýže s krevetami 
  • Manilská rýže s rybou 
  • Pilaf se sušeným ovocem 
  • Houbové rizoto v mikrovlnce 
  • Mexické rizoto Arroz con pollo 
  • Domácí rýžové víno 
  • Kuřecí stehýnka v rýži 
  • Rýžovokrevetové kuličky 
  • Pečená jablka plněná rozinkovou rýží 
  • Rýže s vejci v sýrové omáčce 
  • Rýže Orient 
  • Rýže s dušenými ředkvičkami 
  • Klužské zelí 
  • Rizoto po italsku 
  • Rýže s lilkem
Mistrovský steak v receptech Petra Stupky 
  • Po anglicku 
  • Správné maso 
  • Zrání masa 
  • Propečení 
  • Druhy masa na steaky 
  • Základní pravidla 
  • Vázaný steak 
  • Výpek a omáčka
Pro šikovné ruce
  • Strašidelné pavučiny
  • Dýňová výzdoba bez dýní
  • Létající duchové
  • Dýňové lucerničky
  • Barevní dubínci
  • Bodlináč ze šišek
  • Podzimní růže
  • Nostalgický svícen
  • Podzim v truhlíku
  • Věnec ze šnečích ulit 
Zdraví
  • Alergie i v zimě?
  • Poradna bylináře Vládi Vytáska: hemoroidy  pupínky na zádech  lupénka
  • Léčivé byliny podle bylináře Vládi Vytáska: zemědým lékařský  svízel vonný  šrucha zelná
  • Houby plné zdraví
  • Léčitelství: Kalisie a poslední rezervy uhasínajícího života 
  • Hnědá, nebo zelená káva? 
  • Krev není voda (trombóza) 
  • Další důvod, proč nekouřit 
  • Artróza hrozí i mladým  

Hobby

Chovatelství

  • Chcete chovat morčata?
  • Pozor na škrkavky
  • Holub, nebo slepička?
Radí čtenáři

Pošta plná nápadů

  • Minikára
  • Akukára na svoz ovoce ze sadu
  • Dvířka ke králíkárně z kari sítě a pletiva
  • Udírna a sušárna v jednom

Fauna trochu jinak

  • Kavka: Leccos od nás odkoukala
Tipy, rady

  • Jak snadno odstranit mech na stromech

A ještě
  • Listopadový horoskop zdraví, lásky, práce  
  • Velký průvodce pojištěním a soutěž (komerční příloha) 
  • Výstavy a veletrhy 
  • Křížovka o ceny
















ČísloDatum vydání
11/2014 29.10.2014 aktuální číslo
12/2014 26.11.2014
1/2015 29.12.2014

Přidat příspěvek

Dárky k předplatnému
platí od 1.11.2014
Luxusní vánoční souprava

Pro nové předplatné dárek - Luxusní vánoční souprava v hodnotě 999Kč.