SEND Předplatné - váš dodavatel předplatného
Vyberte si časopis >

Receptář

Časopis plný tipů a nápadů. ... více
titulní strana časopisu Receptář a jeho předplatné

Vydavatel časopisu: Tarsago Česká republika, s.r.o.

Typy předplatného

Roční
359.00 Kč
Roční SIPO
329.00 Kč
Čtvrtletní SIPO
83.00 Kč
Objednat předplatné Darovat předplatné

Časopis Receptář je plný tipů a nápadů z nejrůznějších oblastí zájmu, které mohou pomoci vyřešit každodenní problémy! Tento měsíčník je nejstarší a nejprodávanější český hobby magazín. Je jakýmsi fórem kutilů a zahrádkářů, na němž si jeho čtenáři vzájemně vyměňují rady, inspirace a nápady z oblasti zahrádkářství, kutilství v dílně a v domácnosti, vaření, zdraví či chovatelství. Pomáhají jim v tom poradenské rubriky renomovaných odborníků z výše uvedených oblastí i odborné články. Receptář také informuje čtenáře o novinkách v pracovních postupech, materiálech a výrobcích.

Naše společnost eviduje pouze fyzické osoby podnikající a právnické osoby.
Objednávky pro soukromé osoby jsou přesměrovány na vydavatele.
Pro bližší informace, změnu či ukončení je třeba se obrátit na e-mail: zakaznik@vyber.cz nebo tel. č. 810 800 020.
 

Receptář 9/2016

Začal školní rok, a i když to za okny tak úplně nevypadá, je tady podzim. Spolu s ním na stánky dorazil také zářijový Receptář. Na zahrádce pomalu končí období sklizně, už i podzimní ovoce a zelenina dozrála, a chtě nechtě musíme začít naše rostliny a záhonky připravovat na zimu. A stejně jako je září samotné, je také toto číslo Receptáře tak trochu na půl cesty mezi létem a zimou. Přece jen, úrodu na zahrádce musíme nějak zpracovat, pokud jste měli letos štěstí na jablka nebo hrušky, možná vás inspirují strany 86 a 87 k tomu vyrobit si z nich vlastní mošt. Z rajčat můžete vyzkoušet vlastní kečup nebo je třeba naložit, několik tipů najdete na straně 27. Když už je řeč o nakládání, samozřejmě jsme nemohli zapomenout ani na kysané zelí, návod, jak si ho vyrobit najdete na stranách 24 až 26. A pak také kapusta a brokolice. Připravili jsme pro vás hned čtyři strany těch nejlepších čtenářských receptů.
Až budeme mít sklizeno, je čas také na zahrádku. Doufáme, že i vám krásně vykvetly chryzantémy a další podzimní rostliny. Ale zima už je za rohem. Mimochodem, věděli jste, co je listovka? Hrabání listí není úplně oblíbenou prací na zahradě, a mnoho z nás ji často dokládá, co jen to jde. Ale takové shrabané listí, když ho dobře uložíme, může být velmi cenou a především užitečnou surovinou, kterou naše záhony příští rok rozhodně ocení. A mimochodem, může posloužit i jako skvělá zimní postýlka pro roztomilé bodlinaté návštěvníky našich zahrad. Podívejte se na strany 28 a 29, možná do hrabání listí dostanete větší chuť.
Ovšem když se řekne září, snad každého Čecha okamžitě napadnou houby. Ani Receptář nemohl zůstat stranou, vždyť houbařská sezóna je právě v plném proudu. O houbách si můžete přečíst hned na několika místech. Mykoložka Lucie Zíbarová poradí, jak poznat jedlé houby od těch, které jsou nám nebezpečné. A až se vrátíte s plným košíkem, máme pro vás hned několik receptů na skvělou smaženici.
Mimochodem, pro všechny houbaře chystáme jedno malé překvapení. Za pár dní vyjde podzimní speciál časopisu Receptář a v něm najdete také velkou houbařskou přílohu. Už se můžete začít těšit.
Hezké čtení.
Obsah:

4-6 Na návštěvě Chalupa je skvělý koníček
8-9 Podzimní květinové koule (chryzantémy)
10-11 Zimujeme hlíznaté begónie
12-17 Zahradníkův rok
18-19 Královský doprovod (růže)
20-22 Světem rostlin s Václavem Větvičkou
23 Begónie (jedlé květy)
24-26 Pocta kysanému zelí
27 Co s úrodou rajčat
28-29 Jak vyrobit a využít listovku?
30 Květopas jabloňový (a hrušňový)
31 Žížaly
32-33 Tipy Ludmily Duškové
34-35 Loupeme a mlátíme osiva
36 Rozkvetlá louka (Vlastimil Šindelář), Potemníci (Josef Gall)
37 Černá listová skvrnitost javoru (Jan Kopřiva)
38-39 Sázíme cibulky
40-41 Fuchsie
42-43 Novinky do truhlíků (petúnie)
44-47 Japonsko na dvorku (návštěva zahrady)
48-49 Jiřinky na zahradách
50-52 Sbírejte, jen co znáte!
53-54 Atlas ptáků
56 Lunární kalendář
57 Ušetřete si práci při čištění (grily)
58-60 Pečené šunky
62-63 Houbové smaženice
64-67 Brokolice, kapusta (recepty čtenářů)
68-70 Králík a zajíc (recepty Petra Stupky)
72-73 Knoflíkové květiny, Domácí kečup, Poznačte si skleničky! (pro šikovné ruce)
74-78 Poradna bylináře Vládi Vytáska, Horoskop
80 Náprstník (rostliny, které změnily zdraví světa)
81 Zdravé nehty
82-83 Naši bažanti
84 Vrátíme je přírodě? (divocí králíci)
85 Kryt na bazén (radí čtenáři)
86-87 Drtíme a lisujeme
90-91 V oblacích (tip na výlet)
92 Výstavy a veletrhy
94 Hysterka (užovka)
96-97 Křížovka o ceny, sudoku

ČísloDatum, kdy bude časopis rozesílán
9/2016 29.8.2016 aktuální číslo
10/2016 29.9.2016
11/2016 26.10.2016
12/2016 29.11.2016
1/2017 28.12.2016

Přidat příspěvek k předplatnému tohoto časopisu

Bonusy k předplatnému časopisu Receptář

Encyklopedie Houby+Atlas hub - dárek k předplatnému časopisu Receptář
platí od 15.08.2016

Encyklopedie Houby+Atlas hub

Pro nové předplatné:Kniha HOUBY je českou encyklopedií, která zahrnuje ucelené informace o houbách, jejich druzích a také příznivých účincích na lidský organismus. Houby léčí astma, snižují hladinu cholesterolu.