SEND Předplatné - váš dodavatel předplatného
Vyberte si časopis >

Receptář

Časopis plný tipů a nápadů. ... více

Typy předplatného

Roční
359.00 Kč
Prodloužit předplatné Objednat předplatné Darovat předplatné

Časopis Receptář je plný tipů a nápadů z nejrůznějších oblastí zájmu, které mohou pomoci vyřešit každodenní problémy! Tento měsíčník je nejstarší a nejprodávanější český hobby magazín. Je jakýmsi fórem kutilů a zahrádkářů, na němž si jeho čtenáři vzájemně vyměňují rady, inspirace a nápady z oblasti zahrádkářství, kutilství v dílně a v domácnosti, vaření, zdraví či chovatelství. Pomáhají jim v tom poradenské rubriky renomovaných odborníků z výše uvedených oblastí i odborné články. Receptář také informuje čtenáře o novinkách v pracovních postupech, materiálech a výrobcích.

                                                RECEPTÁŘ 10/2014

Dárek za předplatné: Kniha ABC úspěšného zahradníka v hodnotě 999 Kč.

Tato skvělá publikace obsahuje rady jak vybrat odolné rostliny, které se o sebe postarají samy. Pomůže zbavit zahradu slimáků či jiných škůdců a obtížného plevele čistě přírodními prostředky.


Nastal čas pro výsadbu, připomíná Receptář 10/2014 pod titulkem Podzimní výsadba ovocných stromků. V článku najdete podrobné rady i fotonávod. A také, že stromky sázíme ve dvou lidech! I podzim je krásný.

&8220; napsal Tomáš Chmelař k fotografiím pod titulkem Svítící stěna. Z 200 bublinkových a 11 rohových luxfer, lepidla, křížků na dlaždičky, vázacího drátu a barevných LED pásků si sen splnil. Receptář nabízí jeho postup.

Na výstavě Zahrada Čech proběhlo finále sýrové soutěže Receptáře. Vyhrála sýrová polévka před kuskusem s rajčaty a sýrem akawi. Třetí byly lívance s koprovou brynzou. Recepty přináší říjnový Receptář.

Obsah

  • Editorial
Osobnosti

  • Prostě se mi tu líbí,  říká v rozhovoru pro Receptář herečka Gabriela Vránová o svém chalupaření na Českolipsku. 

Zahrada

  • Podzimní hvězdy, astry 
  • Rozchodníky: Sedum vždy potěší 
  • Říjnové zahradničení Ludmily Duškové 
  • Jaká byla pěstitelská sezona 2014
  • Perla kuchyně, cibule 
  • Podzimní výsadba ovocných stromků
  • Cesta k malým korunkám zakrslých třešní 
  • Zlatá jablíčka okrasných jabloní
  • Okna plná orchidejí
  • Pěstujeme banánovník 
  • Zázračná kalisie
  • O vzdušných řasách rodu Trentepohlia 
  • Příběhy tří našich netýkavek 
  • Ohleduplný podzimní úklid
  • Potkal potkan potkana
Poradna Jana Kopřivy

  • Půlení pecek broskví
  • Antraknóza ořešáku 
  • Jak likvidovat játrovky
Světem rostlin s Václavem Větvičkou

  • Našinec smrk 
  • Žakaranda  
  • Fejeton: Už troubějí
Odpovědna

  • Podzimní úklid aneb chvála kompostu, radí Stanislav Peleška
  • Moniliová spála peckovin, odpovídá Josef Gall
  • Jak pěstovat drakovec, píše Vlastimil Šindelář
Vinařství

  • Zarážení hory
Meteorologie

  • Počasí a kouzlo okamžiku: Domažlickem na kole

Atlas pokojových rostlin

  • Podeňka, voděnka, tradeskancie, blázen 
  • Zamiokulkas zamiolistý, kulkas 
  • Helxine, domácí štěstí 
  • Netýkavka, sultánka, balzamína 
  • Gardénie vznešená 
  • Škůdci
Houbaření

  • Mykolog z Národního muzea, další z rozhovorů s osobnostmi české mykologie, tentokrát s dr. Janem Holcem
Objektivem čtenářů

  • Dětský koutek
Domov

  • Jak vybrat kotel na tuhá paliva 
  • Lepicí pěny

Dobrou chuť

Škola vaření Olgy Štěpničkové:

  • požehnané jeřabiny a šípky
Jeřabiny

  • Sladkokyselé jeřabiny 
  • Rosol  
  • Klasický džem 
  • Pikantní sladkokyselá marmeláda
  • Pečená jablka plněná jeřabinami
  • Marmeládová směs s jablky 
  • Kompot 
  • Jeřabiny a la brusinky
  • Kuře v jeřabinovém rosolu 
  • Zvěřinové plátky s jeřabinami a jablky 
  • Jeřabinové košíčky (příloha) 
  • Pečený králík s čerstvými jeřabinami
Šípky

  • Džem neslazený 
  • Džem slazený 
  • Pasta 
  • Likér 
  • Víno 
  • Kompot ze šípků a jeřabin 
  • Omáčka k drůbeži a zvěřině 
  • Zavařenina z šípkových květů 
  • Teplá omáčka z Alsaska k pečené zvěřině 
  • Šípkové hroudičky 
  • Rýže se šípky a ořechy 
  • Šípková polévka 
  • Nepečené cukroví

Čtenářské recepty: záviny

  • Slaný z podmáslí 
  • Bačovský s klobásou 
  • Perníkový s povidly 
  • S krůtím masem a listovým špenátem 
  • Ořechový 
  • S pórkem a žampiony 
  • Listový 
  • Zelný

Zvěřina v receptech Petra Stupky 

  • Lovecká polévka 
  • Šípková je šípková 
  • Paštikové desatero 
  • Španělská pečeně 
  • Zvěřina na ovoci 
  • Pomalé pečení 
  • Přílohy: tvarohové noky, játra v těstě, špecle, ovoce v těstě 
Pro šikovné ruce

  • Do čeho uložit nitě a provázky
  • Košík jako nový
  • Sůva nikoliv z nudlí
Zdraví

  • Kolik léků užíváte?
  • Poradna bylináře Vládi Vytáska: snížená imunita dítěte  deprese  padání vlasů
  • Léčivé byliny podle bylináře Vládi Vytáska: meduňka lékařská  třezalka tečkovaná  mydlice lékařská
  • Léčitelství: Dřevní houby pro chuť i zdraví  

Hobby

Chovatelství

  • Holub, který se líbí (německý výstavní holub)
  • Habešská kráska
Radí čtenáři

Pošta plná nápadů

  • Dvoukolák na lodny
  • Motorová krouhačka zelí

Úprava bytu

  • Svítící stěna z luxfer
A ještě

  • Nejlepší recepty podle Receptáře, finále soutěže 
  • Velký průvodce pojištěním a soutěž (komerční příloha) 
  • Výstavy a veletrhy 
  • Křížovka o ceny

















ČísloDatum vydání
10/2014 26.9.2014 aktuální číslo
11/2014 29.10.2014
12/2014 26.11.2014
1/2015 29.12.2014

Přidat příspěvek

Dárky k předplatnému
platí od 1.09.2014
ABC úspěšného zahradníka

Pro nové předplatné -kniha ABC úspěšného zahradníka.