SEND Předplatné - váš dodavatel předplatného
Vyberte si časopis >

Receptář

Časopis plný tipů a nápadů. ... více

Typy předplatného

Roční
329.00 Kč
Prodloužit předplatné Objednat předplatné Darovat předplatné

  • Časopis Receptář je plný tipů a nápadů z nejrůznějších oblastí zájmu, které mohou pomoci vyřešit každodenní problémy! Tento měsíčník je nejstarší a nejprodávanější český hobby magazín. Je jakýmsi fórem kutilů a zahrádkářů, na němž si jeho čtenáři vzájemně vyměňují rady, inspirace a nápady z oblasti zahrádkářství, kutilství v dílně a v domácnosti, vaření, zdraví či chovatelství. Pomáhají jim v tom poradenské rubriky renomovaných odborníků z výše uvedených oblastí i odborné články. Receptář také informuje čtenáře o novinkách v pracovních postupech, materiálech a výrobcích.

        
Receptář 4/2014
Vrby zdobí zahrady. Jejich svěží listy, lesklá kůra a zajímavá silueta doladí venkovní prostor v jakémkoliv stylu a v kterémkoliv ročním období. Dubnový Receptář roku 2014 představuje Tři vrby pro krásu a užitek: jívu, Matsudovu a japonskou.
Pro dobré opylování meruněk jsou nezbytné včely. Nelétají-li, můžeme květy opylovat štětečkem. Dá to práci, ale pomůže to, doporučuje autor dalšího dílu cyklu Než utrhneme zralé ovoce, věnovaného opylení broskvoní, meruněk, třešní a dalších druhů, které kvetou v dubnu.
Naklepané plátky vepřového masa naložíme přes noc do suchého bílého vína zkřehnou a získají lahodnou chuť, radí v jednom z mnoha tipů autorka Školy vaření: řízky.

Obsah:

  • Editorial

Osobnost

  • ,,Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek!" připomíná v rozhovoru pro Receptář herečka Taťána Medvecká

Zahrada

  • Tři vrby pro krásu a užitek
  • Dubnové zahradničení Ludmily Duškové
  • Jak, kdy a proč mulčovat
  • Poznáváme a pěstujeme kiwi
  • Opylení: Než utrhneme zralé ovoce
  • Réva a teplá zima

Poradna Jana Kopřivy

  • Sprchání a hráškovatění hroznů révy
  • Plesnivé vlašské ořechy
  • Divočáci útočí
  • Fasciace čili svazčitost

Světem rostlin s Václavem Větvičkou

  • Smradlavý vršok
  • Bez červený
  • Fejeton: Na játra a na plíce

Odpovědna

  • Vyslepnutí (bezsrdéčkovitost) košťálovin, radí Josef Gall
  • Toulitka, píše Vlastimil Šindelář

Houbaření

  • ,,Rád fotím i vařím," říká Oldřich Jindřich v dubnovém rozhovoru Receptáře s osobnostmi české mykologie

Počasí

  • Kouzlo okamžiku: první dáma

Fauna

  • Slunéčkové radosti a starosti
  • Na počátku bylo vejce (ptačí, plazí i obojživelníků)

Atlas pokojových rostlin

  • Africká fialka
  • Begónie královská, kysala, křivolist
  • Kencie, hovea
  • Pepřinec
  • Syngonium, syngónie
  • Přesazování

Objektivem čtenářů

  • Svět samý květ

Domov

  • Cesty kolem domu
  • Střecha nad hlavou

Dobrou chuť

Škola vaření Olgy Štěpničkové: Řízky

  • Wienerschnitzel aneb sloní ucho
  • Příprava masa, tipy
  • Přírodní řízky
  • Smažené řízky
  • Smažené řízky extra speciál
  • Marinády
  • Krůtí řízky v pikantním obalu

Petr Stupka: lahůdkové jehněčí

  • Pečená jehněčí kolínka
  • Labužnické kotletky
  • Jehněčí roláda
  • Francouzské jehněčí
  • Středoevropské jehněčí na majoránce
  • Kjufteta nebo kebabčata
  • Arabské jehněčí
  • Italská plec na rozmarýnu
  • Mleté či sekané varianty
  • Salát z pečené cibule
  • Irský poklad Irish Stew

Bábovky v receptech čtenářů

  • Ořechová bábovka
  • Z remosky
  • Himaláje
  • Knedlíková
  • Maková
  • Pudinkové bábovičky
  • Banánová s čokoládou
  • Šlehaná
  • Sekaná bábovka
  • Dvoubarevná bábovka

Pro šikovné ruce

  • Sváteční kalíšky na vajíčka
  • Hnízdečka z březových větviček
  • Zaječí velikonoční dekorace
  • Provázkové zdobení
  • Velká závěsná dekorace
  • Vosková batika

Netradiční zdobení

  • Cukrová ozdoba
  • Růžičková vejce
  • Drátěný efekt
  • Srdeční záležitost

Zdraví

  • Radí vám lékař Otakar Buda: mrtvice
  • Radí vám bylinář Vláďa Vytásek: prokrvení pokožky
  • Prostata, ledvinové kameny
  • Čím podpořit traumatizovanou psychiku
  • Klíšťata: Jsou prostě všude
  • Rakytník řešetlákový
  • Léčivé byliny podle bylináře Vládi Vytáska: šanta kočičí citronová, přeslička rolní, lomikámen zrnatý

Hobby

  • Fauna trochu jinak: Velmi lechtivý obr, jezevec

Chovatelství

  • Králíček pro potěšení: zakrslík
  • Včely a teplá zima

Radí čtenáři

Pošta plná nápadů

  • Pro snadné vysevání
  • Vylepšené kolečko
  • Využití PET lahví v zahradě
  • Obaly na bylinky
  • Okno od babičky: záclona z prostěradla
  • Úvazy z upravených plastových pásek
  • Pro jemé šmirglování dřívko od nanuku
  • Banánové zlepšováky pro pěstování jiných rostlin
  • Alobal ochrání hlavu beránka ve formě před připálením
  • Nekonečný scindapsus

A ještě

  • Výstavy a veletrhy
  • Křížovka o ceny
  • Příloha Čtenáři Receptáře doporučují



Od 1.3.2014 je cena snížena z původních 359 Kč na 329 Kč za roční předplatné + dárek.




Dárek za předplatné: NATUR Systém - odvlhčovač. Odvlhčovač je vhodný pro snížení vlhkosti na chatě, chalupě, ve sklepě či garáži a pomáhá udržet optimální vlhkost. Předchází vytváření plísní, skvrn, korozi a zápachu.


Víte, jak vybrat lepidlo pro celkem snadné lepení dřeva? Na trhu jich je dost a pomůckou při výběru může být i označení D1 až D4. Přitom D4 vyjadřuje nejvyšší odolnost k vlhkosti. Podrobnosti o lepidlech a rady k nákupu a užití přináší téma Lepím, lepíš, lepíme.

ČísloDatum vydání
4/2014 26.3.2014 aktuální číslo
5/2014 28.4.2014
6/2014 28.5.2014
7/2014 25.6.2014
8/2014 29.7.2014
9/2014 27.8.2014
10/2014 26.9.2014
11/2014 29.10.2014
12/2014 26.11.2014
1/2015 29.12.2014

Přidat příspěvek